Nieuwbouw in Den Bosch? Dat wil je!

Een nieuwbouwwoning brengt je al het moderne comfort van nu, terwijl je in Den Bosch geniet van een stad met rijke geschiedenis. Het is een stad waar écht wordt geleefd. Het Bourgondische savoir-vivre zit de Bosschenaren in het bloed en de historie is op elke hoek zichtbaar. Den Bosch heeft niet alleen een rijk verleden, het heden mag er ook zijn!

image alt

Proef de Bossche sfeer

De mensen die hier wonen of de stad bezoeken, houden van de unieke Bossche sfeer. In de binnenstad vind je gezellige of juist trendy eetgelegenheden en bars, een rijk aanbod aan winkels en smalle wandelstraten met onverwachte boetiekjes. Bovendien loopt de Binnendieze dwars door de binnenstad. Met al deze rijkdom wordt Den Bosch niet voor niets de hoofdstad van Noord-Brabant genoemd. 

image alt

Bourgondisch genieten

Als er iets is waar Bosschenaren trots op zijn, dan is het de lokale horeca en Bourgondische levensstijl. Zo vind je in De Uilenburg o.a. Wijn bij Stijn, Faran, NomNom, Restaurant De Stip en Auberge De Veste. Wandel naar de Korenbrugstraat en je vindt een rijk aanbod aan bars en terrassen. De Korte Putstraat is misschien wel het meest Bourgondische stukje Den Bosch. Lokale favorieten zijn o.a. Côte, Tante Pietje, Lux, Allerlei en Noemme (óók veel vega keuze bij de laatste). Loop je iets verder door, dan vind je in De Verwerstraat Wijnbar bij Dirk, Restaurant Fabuleux, Vind X en DEEG. Andere aanraders in de stad zijn Het Viswijf, ff Swanjée en Shiro.

image alt

Bruisende binnenstad

De historische binnenstad is een van de mooiste van Nederland. Je kunt er lekker winkelen (in zowel grote winkels als bijzondere boetiekjes) en als bourgondiër je hart ophalen aan het enorme aanbod van restaurants, bars en terrasjes. Jaarlijks worden er diverse evenementen georganiseerd, waaronder Jazz in Duketown, Bourgondisch, Gezellige Zaken, Theaterfestival Boulevard en natúúrlijk Oeteldonks Carnaval en d'n 11e van d'n 11e. 

image alt

Extra dimensie aan boodschappen

Den Bosch laat de Bourgondische trots ook terugkomen in het aanbod ambachtelijke winkels. Zo koop je mooie wijnen bijvoorbeeld bij Proef of Ben's Favorites en haal je zowel wijn als whiskey en luxe hapjes bij Barrique. Ambachtelijk vlees vind je o.a. bij Het Stokpaardje en voor verse vis kun je terecht bij Visch (what's in a name). Op woensdagochtend en de hele zaterdag staat de markt bovendien vól met gezellige marktkramen.

image alt

Verborgen hoekjes

Een wandeling door Den Bosch is een bijzondere ervaring. Verdwaal in de vele zijstraatjes die de stad rijk is en ontdek elke keer weer iets nieuws. Zo heeft de stad verschillende plekken die haast magisch aanvoelen, zoals de plek op de foto hiernaast die je ten midden van de (moderne) Hinthamerstraat aantreft. 

image alt

De schitterende Sint Jan

In Den Bosch zijn tal van rijksmonumenten te bekijken, met als bekendste de Sint-Janskathedraal, een van de best onderhouden monumenten van Nederland. Vol trots en statigheid pronkt deze kathedraal boven de stad uit. Tip: vanuit restaurant ff Swanjée en de vele terrasjes op De Parade heb je een schitterend uitzicht op de Sint Jan. 

image alt

Natuur in overvloed

Dichtbij huis geniet je van de groene pracht van De Heinis. Maar ook aan de rand van de binnenstad van Den Bosch word je verrast met een overdaad aan natuur: Het Bossche Broek. Een prachtig en ruim opgezet natuurgebied waar je naar hartenlust kunt fietsen, wandelen of joggen. Uiteraard leent deze plek zich ook bij uitstek voor een zonnige picknick of een lange wandeling met de hond. 

Wonen in Haverleij Ga naar woningaanbod
Dit speelt er Bekijk de planning