Een nieuwbouwwoning in Engelen, zo fijn is dat!

Engelen is een dorp in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De definitie ‘klein maar fijn’ gaat hier zeker op. Er wonen maar 5500 inwoners en dat zal in de toekomst wat meer worden met de nieuwbouw van de Haverleij. Engelen is goed voorzien, heeft prachtige natuur rondom en ligt op maar 20 minuten fietsafstand van Den Bosch. Oordeel zelf, maar dit klinkt toch als het beste van twee werelden?

image alt

Alle voorzieningen in de buurt

Als je vanaf Oeverhuijze naar Engelen fietst, kom je als eerste de grote Plus supermarkt tegen. Dit is trouwens echt maar 3 minuten fietsen, lopen zou gewoon kunnen. In het dorp vind je ook een Jenaplanschool en Kindcentrum De Matrix waarin de basisschool, kinderopvang en BSO huisvest. Verder zijn er in Engelen goede zorgvoorzieningen zoals een tandarts, huisarts en apotheek. Fijn om in de buurt te hebben.

image alt

Engelen en het Engelermeer

Je zult maar om de hoek wonen van zo’n mooi recreatiegebied als het Engelermeer. Bewoners van Engelen en de Haverleij doen dat. Ze lopen of fietsen straks zo naar de plas met zandstrand, ligweides en volop watersportmogelijkheden, zoals suppen en surfen. Een dagje vakantie in eigen land!

image alt

Golfen in Haverleij

Golfclub De Haverleij is een Bossche klassieker. Als beginnend golfer kun je hier alles leren, maar ook gevorderde golfers kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt er een 18 holes golfbaan, 9 holes PAR 3 golfbaan en diverse oefenfaciliteiten. Ook restaurant Magnolia’s is hier gevestigd en heeft een schitterend uitzicht op de baan.

image alt

De historie van Engelen gaat ver terug

Engelen heeft een rijke historie. Dit is af te lezen aan de Raadkamer en School, het Pensionaat en Klooster, de Protestantse Kerk en de Rooms Katholieke Kerk en Pastorie. Angrisa is een vereniging die zich inzet om de verhalen van vroeger te koesteren en te delen met als doel om een bijdrage te leveren aan de lokale identiteit van Engelen. Als je op de site kijkt, word je verrast door de hoeveelheid verhalen.

image alt

Bereikbaarheid Engelen

Overweeg je in de Haverleij van Engelen te gaan wonen, dan zit je goed. Engelen ligt namelijk verrassend gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Je rijdt zó de A59 op die aansluit op de A2 naar Utrecht en Maastricht. Op de fiets sta je binnen de kortste keren in hartje Engelen en je fietst in circa 20 minuten naar Den Bosch.

Wonen in Haverleij Ga naar woningaanbod
Dit speelt er Bekijk de planning