Veel belangstelling voor nieuwe kastelen

15 maart '17

Ruim 200 belangstellenden kwamen gisteren naar de inspiratie-avond in Haverleij. Sjoerd Soeters, grondlegger van Haverleij, wist de aanwezigen te boeien met zijn verhaal over de ontwikkeling van Haverleij én de toekomstige 2 kastelen aan de Maas.

Voornamelijk de huidige bewoners van Haverleij waren razend benieuwd wat er in "hun" Haverleij gaat gebeuren. Er waren zoveel aanmeldingen dat er zelfs 2 sessies georganiseerd waren. 

Soeters ging eerst in op de totstandkoming van Haverleij. Hoe is Haverleij eigenlijk geworden zoals het is. Dit deed hij aan de hand van een presentatie met veel beeldmateriaal. Daarna zoomde hij in op de nieuwe ideeën en visies voor de laatste 2 kastelen Heesterburgh en Oeverhuyze. 

Heesterburgh

De inspiratie voor Heesterburgh komt vanuit een klein Frans dorpje met verspreidde huizen en een oude burcht. Hier heeft Soeters een eigentijdse versie van gemaakt. Iets wat Haverleij nog niet heeft, maar zeker in de "kastelen-gedachte" past.

Oeverhuyze

Voor Oeverhuyze wil Soeters een meer klassieke versie van een kasteel neerzetten. Verspringende woningen met kantelen en hogere hoektorens. Hiervoor zijn als referenties onder andere bekende kastelen als Windsor Castle gebruikt.

schetsimpressie Heesterburgh
schetsimpressie Oeverhuyze
schetsimpressie Heesterburgh
schetsimpressie Oeverhuyze

Na de presentatie konden de aanwezigen op grote panelen de 1e schetsen en referentiebeelden van de nieuwe kastelen bekijken. Ook belangrijke thema's als landschap, duurzaamheid en planning waren nader uitgewerkt. Onder het genot van een drankje was hier alle gelegenheid om in een informele sfeer vragen te stellen en suggesties achter te laten.

Ook de pers was deze avond aanwezig. Lees hier het artikel over de inspiratie-avond in het Brabants Dagblad van 15 maart.

Een kort filmpje van de avond en de getoonde panelen staan vanaf volgende week op de website.