Ken jij de visie van Haverleij al?

16 oktober '20

Achter het ontwerp van Haverleij gaat een uitgebreide visie schuil. Ontdekken hoe duurzaam, veilig, eigenzinnig, gezond en vrij de Haverleij is? Je leest er alles over op de visiepagina. In de interviews met architect Sjoerd Soeters, landschapsarchitect Mariëlle Kok en ecoloog Johan Mees wordt verder ingegaan op de visie, met extra aandacht voor Oeverhuijze. 

image alt

De visie van Haverleij

In Haverleij koop je geen huis, maar een leven. Een eigen plek met weidse uitzichten. In Haverleij woon je nabij de bruisende stad, maar heb je toch alle rust. Door de ruimte en het vele groen stap je zó de natuur in. Heerlijk voor jong en oud. Ontdek hoe duurzaamheid, veiligheid, eigenzinnigheid, gezondheid en vrijheid samenkomen in Haverleij.

Visie Haverleij
image alt

Oerconcept binnenstebuiten

Sjoerd Soeters is de stedenbouwkundige van De Haverleij én de architect van de kastelen, ook van Oeverhuijze. In een geanimeerd gesprek vertelt Sjoerd hoe het plan is ontstaan aan de hand van gebakjes en een taart.

Lees interview
image alt

De biodiversiteit van Haverleij

De natuur is de drager van Haverleij. De kastelen die er staan, zijn er slechts te gast. Maar wist je dat met de komst van de nieuwbouw, de biodiversiteit vergroot is? Ecoloog Johan Mees van de gemeente Den Bosch weet er echt alles van. Hij neemt ons mee voor een wandeling door het gebied.

Lees interview
image alt

Een bijzonder landschap

Al meer dan 21 jaar is landschapsarchitect Mariëlle Kok bij Landgoed Haverleij betrokken. Samen met ontwikkelaars, gemeente en stedenbouwkundigen geeft zij kleur aan dit unieke gebied. Als we haar spreken, wordt nog duidelijker hoe bijzonder Oeverhuijze is. Maar voor Mariëlle je met haar verhaal meeneemt door het kasteel, vertelt ze eerst wat over het landschap van De Haverleij.

Lees interview
Meer nieuws Nieuwsoverzicht
Hier wonen? Bekijk woningen