Stap jij binnenkort in een elektrische deelauto?

7 september '21

De duurzaamheid van de woningen die in Oeverhuijze worden gebouwd, uit zich niet alleen in de duurzame installaties en de groene omgeving. Er wordt ook minimaal 1 elektrische deelauto geplaatst voor de toekomstige bewoners. En dat heeft zo zijn voordelen!

image alt

De voordelen van een deelauto

Auto’s staan 95% van de tijd stil en nemen daarbij veel ruimte in beslag. Bovendien rijdt 98% van de auto’s op fossiele brandstoffen en worden problemen als files, parkeerdruk en slechte luchtkwaliteit alsmaar groter. Om die reden is een deelauto een fijne oplossing. Als tweede auto, maar eventueel ook als eerste auto.

Een auto die door meerdere huishoudens wordt gebruikt, heeft maar één parkeerplek nodig. Dit resulteert in meer ruimte in de wijk en minder schaarste van parkeerplekken. Daarnaast bespaar je in de kosten. De deelauto die bij Oeverhuijze wordt geplaatst is ook nog eens volledig elektrisch en daardoor minder schadelijk voor het milieu: er wordt uiteindelijk minder CO2 uitgestoten. 

Een elektrische auto tot je beschikking

Een deelauto zorgt voor flexibiliteit omdat je op ieder moment van de dag een auto kunt reserveren. Dit gaat eenvoudig door middel van een app op je smartphone. De gebruikskosten worden achteraf automatisch verrekend. In Oeverhuijze heb je de keuze uit drie verschillende abonnementen.

Er wordt gestart met minimaal 1 auto. Mocht de deelauto in Oeverhuijze niet beschikbaar zijn, dan zijn er meerdere deelauto's in Haverleij waarvan gebruik gemaakt kan worden. Bij meer belangstelling kan het aantal deelauto’s bovendien eenvoudig worden uitgebreid. Vragen over het deelinitiatief Samen Slim Rijden Haverleij? Stuur een mailtje naar [email protected].

Onze Auto in Haverleij
De stad dichtbij Den Bosch
Een duurzame wijk Duurzaamheid