Gasloos wonen in Oeverhuijze

21 juli '22

We nemen gas terug en gaan stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en voor het koken. In 2050 wil Nederland volledig klimaatneutraal zijn en moet iedereen gasloos wonen. De woningen in Oeverhuijze worden daarom al niet meer aangesloten op het aardgasnet. En dát is prettig, zeker met de stijgende gasprijzen door de huidige gascrisis.

Toekomst zonder gas

Inmiddels zijn alle woningen die BPD oplevert, al volledig gasloos. In plaats van een aardgasaansluiting krijgen de woningen in de meeste gevallen een aansluiting op het warmtenet of ze worden voorzien van een warmtepomp. Het is misschien even wennen – het elektrisch of op inductie koken bijvoorbeeld – maar gasloos wonen heeft heel veel voordelen.

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Oeverhuijze

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. Daar hoef je zelf uiteraard niets voor te doen: wij zorgen ervoor dat we de juiste duurzame alternatieven in jouw nieuwe woning plaatsen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het warmtenet (stadsverwarming) of warmtepompen (all electric). Hierbij kan er onderscheid worden gemaakt tussen een lucht- en een bodemwarmtepomp. In Oeverhuijze is gekozen voor een bodemwarmtepomp voor de appartementen en een luchtwarmtepomp voor de woningen. Een bijkomend voordeel van de warmtepomp is dat je in de zomer je huis ook kunt koelen. 

image alt

Bodemwarmtepomp voor de appartementen: warmte uit de bodem

Een bodemwarmtepomp is een duurzame manier om je woning te verwarmen en vervangt de cv-ketel. De warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en haalt warmte uit de bodem om deze binnen in huis af te geven. In de zomer werkt dit precies andersom. Op die manier kun je met de meeste bodemwarmtepompen en vloerverwarming je woning óók koelen! Dit is niet alleen comfortabel, maar heeft ook nog een extra voordeel; de warmte wordt namelijk weer opgeslagen voor gebruik in de winter. Een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. Voor een jaarlijkse check en service aan jouw bodemwarmtepomp kun je – net als je voormalige cv-installatie - een servicecontract afsluiten.

image alt

Luchtwarmtepomp voor de woningen: warmte uit de lucht

Een luchtwarmtepomp is een duurzame manier om je woning te verwarmen en vervangt de cv-ketel. De warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en haalt warmte uit de lucht om deze via vloerverwarming binnen in huis af te geven. In de zomer werkt dit precies andersom. Op die manier kun je met de meeste luchtwarmtepompen en vloerverwarming je woning óók koelen! Dit is niet alleen comfortabel, maar heeft ook nog een extra voordeel; de warmte wordt namelijk weer opgeslagen voor gebruik in de winter. Een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. Voor een jaarlijkse check en service aan jouw warmtepomp kun je – net als je voormalige cv-installatie - een servicecontract afsluiten.

Iets vragen? Neem contact op
Meer weten over duurzaamheid in dit plan? Duurzaamheid