luchtfoto locaties Heesterburgh en Oeverhuyze aan de Maas

Volle kracht vooruit in 2018

29 januari '18

Na de succesvolle inspiratie-avond over de laatste 2 kastelen in Haverleij vorig jaar, bleef het naar buiten toe even stil. Op de achtergrond zijn we inmiddels gestart met de uitwerking van de kastelen en is hard gewerkt aan de ruimtelijke procedures. We kunnen je nu meer vertellen over de nieuwe ontwikkelingen in Haverleij. Volle kracht vooruit dus in 2018!

Korte terugblik 2017

Het was een aantal jaren rustig rondom de nieuwe kastelen in Haverleij. Vorig jaar is de ontwikkeling van de allerlaatste 2 kastelen Heesterburgh en Oeverhuyze weer opgepakt. De tijden, woonwensen en eisen zijn inmiddels veranderd. Dit hebben we vertaald in nieuwe uitgangspunten en ontwerpen voor de kastelen. Vorig jaar maart heeft architect Sjoerd Soeters van PPHP tijdens een succesvolle inspiratie-avond de nieuwe visie op beide kastelen toegelicht en hebben we de 1e schetsen getoond. Ook hebben we aan de aanwezigen gevraagd wat zij belangrijk vinden op gebied van duurzaamheid en voorzieningen.

De toen gepresenteerde visie op de kastelen is eind 2017 in een zogenaamd 'ruimtelijk functioneel kader' vastgesteld door de gemeenteraad.

Wat gaat er in 2018 gebeuren?

Samen met architectenbureaus PPHP en Mullerners & Mullerners werken wij op basis van de gepresenteerde visie en de input van de aanwezigen tijdens de inspiratie-avond nu aan de uitwerking van het ontwerp van Heesterburgh. Dit kasteel zal als eerste in verkoop gaan. Het wordt mooi en we kunnen niet wachten om de resultaten met jullie te delen als de ontwerpen gereed zijn. Ook met de uitwerking van Kasteel Oeverhuyze is begonnen.
Parallel met de uitwerking van de ontwerpen zijn we voor beide kastelen ook gestart met de individuele ruimtelijke procedures. 

Kasteel Heesterburgh

Schets Kasteel Heesterburgh

De woningen in Kasteel Heesterburgh gaan nog dit jaar in verkoop: naar verwachting in het najaar van 2018. Om je volledig te kunnen informeren over Heesterburgh hebben we naast deze Haverleij site een aparte site live gezet: www.heesterburgh.nl. Via die weg kunnen we je, wanneer je je inschrijft, gedurende het ontwikkeltraject op de hoogte houden van de vorderingen van dit specifieke kasteel.

Kasteel Heesterburgh: ultiem wonen in en rondom groen. Er komen circa 20 appartementen met uitkijk over de rivier en circa 50 huizen met royale tuinen die overgaan in een 'infinity garden'. Met recht vorstelijk wonen in Haverleij.

Kasteel Oeverhuyze

Schets Kasteel Oeverhuyze

Na de verkoop van Kasteel Heesterburgh zal Kasteel Oeverhuyze in verkoop gaan. Naar verwachting wordt dit medio 2019. Voor Oeverhuyze is nu (nog) geen speciale website. Voor dit moment houden we je van de ontwikkelingen van dit kasteel via deze site op de hoogte.

In Kasteel Oeverhuyze woon je straks niet in een 'doorsnee' huis of appartement. Altijd uitzicht op het omliggende groen of het water, eigen tuinen en een heel groot & groen binnenhof waar je kinderen in alle vrijheid kunnen spelen. 

Duurzaam

De kastelen worden allebei verschillend, maar kennen wel 1 belangrijke gemene deler. We zetten namelijk in op écht duurzaam wonen. Beide kastelen worden aardgasloos: verwarmen gaat straks bijvoorbeeld via warmtepompen, palletkachels, PV-panelen en andere duurzame vormen van energie. In Heesterburgh en Oeverhuyze woon je straks in een comfortabel, duurzaam én bijzonder huis met een prachtig uitzicht.