Haverleij
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In Haverleij valt het vele groen, de rust én ruimte op. De woningen staan per kasteel bij elkaar met daartussen in heel veel groen. Haverleij is al grotendeels klaar, dus ga gerust zelf een kijkje nemen om de sfeer te proeven.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

In Haverleij rijdt door de week een stadsbus (lijn 5) en buurtbus. Bij onder andere de kastelen Beeckendael, Lelienhuyze, Velderwoude en 't Slot zijn bushaltes. Vanaf hier ben je binnen 20 minuten met een rechtstreekse busverbinding bij het Centraal Station van 's- Hertogenbosch. Vanaf daar pak je zo de trein de rest van Nederland in.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

In Slot Haverleij staat het kindcentrum Antonius Abt. Hier zijn een Jenaplan basisschool & kinderdagverblijf en BSO Eigenwijze gevestigd. Van 0 tot 13 jaar kunnen kinderen dus lekker in de buurt naar school.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

De wandel-en fietspaden die door en rondom Haverleij heenlopen, zijn ideaal om te fietsen en hard te lopen. Vanuit je huis ren je hier zo de natuur in. Daarnaast kun je in Haverleij niet om de golfbaan heen. Als je wilt kun je hier iedere dag een balletje slaan. Via BurgGolf kun je een greenfee boeken.
Engelen heeft haar eigen voetbalclub FC Engelen en je kunt hier ook tennissen bij TV Engelen. Iets verderop, nabij de Helftheuvelweg ligt Sportpark De Schutskamp. Hier vind je onder andere de atletiekbaan van O.S.S. Volo. Maar zoek je een andere sport? In Den Bosch kun je voor bijna alle terecht. 

 

 

 

 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Haverleij zelf komen geen winkels. Wel is er aan de rand van Haverleij, in het dorp Engelen, een Plus supermarkt met een ruim assortiment. Ook is Appie de boodschappenservice van Albert Heijn een vaak geziene "gast" in Haverleij.
Verder kun je voor meer winkels en andere landelijke ketens zoals een Kruidvat of Hema terecht in Vlijmen of in winkelcentrum Helftheuvel op circa 5 autominuten van Haverleij. In Haverleij zijn geen kroegen of café's. Wel kun je op het terras van het clubhuis van Burggolf natuurlijk terecht voor een hapje en een drankje.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Haverleij ligt in een open, groen gebied. Er komt geen andere woonwijk in de buurt.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Haverleij komen in totaal circa 1.000 woningen verdeeld over 9 kastelen en Slot Haverleij.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Haverleij staan woningen die anders dan anders zijn. De woningen staan per "kasteel" gegroepeerd bij elkaar vaak met een groot binnenterrein in het midden. Er komen hier rij- en hoekwoningen, maar ook 2-onder-1-kapwoningen en appartementen. Per kasteel is dit anders.

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

In Haverleij zijn in een aantal kastelen ook woningen te huur. Bijvoorbeeld in Kasteel Daliënwaerd, Slot of Beeckendael. De verhuur loopt niet via Haverleij. Voor huuraanbod kun je het beste Funda huur of de verhuursite Pararius in de gaten houden.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen woningen speciaal voor starters in Haverleij.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in de 2 nog komende kastelen zijn geen sociale koopwoningen gepland.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Parkeren kan, met uitzondering van Slot Haverleij, bijna nergens op de straat voor de deur. Dat komt omdat wonen in Haverleij anders dan anders is en er meestal geen straat voor je voordeur loopt. In de meeste kastelen kun je parkeren in een ondergrondse parkeergarage of op een parkeerhof.

Is/blijft parkeren gratis?

Ja. Parkeren in Haverleij is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen geen nieuwe wegen meer bij in Haverleij behalve de 2 toegangswegen naar de 2 toekomstige kastelen.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Haverleij is heel veel ruimte om te spelen. Tussen de kastelen in liggen speelplekken met o.a. een kabelbaan of goaltjes om te voetballen. Op de binnenhoven van de verschillende kastelen is ook altijd ruimte om te spelen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen speciaal hondenuitlaat terrein in Haverleij. Dat komt omdat in Haverleij al zoveel ruimte is om je hond uit te laten. In het groen tussen de kastelen in of langs de dijk bij de Maas.

Wanneer start de verkoop van het project?

Kasteel Heesterburgh en Kasteel Oeverhuyze zijn de eerstvolgende kastelen in Haverleij. Beide kastelen zijn momenteel in ontwikkeling. Op de pagina Planning vind je de actuele stand van zaken. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

In Haverleij woon je in een unieke woonwijk. Ook de woningen hier zijn anders dan anders. De woning die je hier koopt is dan ook nergens anders al te bekijken.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet? Dan is het waarschijnlijk nu nog niet bekend.

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Er is momenteel nog geen makelaar geselecteerd die straks de verkoop van de nieuwe kastelen gaat doen. Voor de allerlaatste bouwkavel in Haverleij kun je contact opnemen met BOSS Wonen in Den Bosch.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Momenteel zijn er nog geen nieuwe woningen in verkoop. Als je straks vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen in zowel Kasteel Heesterburgh als Kasteel Oeverhuijze krijgen een eigen tuin. Beide kastelen zijn nog in ontwikkeling, dus daarom is nu nog niet te zeggen wat de afmeting van de tuinen gaat worden. De appartementen krijgen een terras zodat je altijd kunt genieten van het groen en uitzicht in Haverleij.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie digitaal terug op de site. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat het volgende kasteel in verkoop?

Op de pagina Planning staat de meest actuele informatie over de stand van zaken van zowel Kasteel Heesterburgh als Kasteel Oeverhuijze.

Wie bouwt de woningen?

De aannemers voor de 2 laatste kastelen zijn momenteel nog niet bekend.

Welk kasteel wordt er eerst gebouwd en welke volgt daarna?

Kasteel Heesterbugh zal als eerste in verkoop gaan en daarmee ook als eerste gebouwd worden. Daarna volgt Kasteel Oeverhuijze als laatste kasteel. Hierna is Haverleij voltooid. Kijk onder het kopje Planning voor de actuele stand van zaken.

 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn straks zeker diverse mogelijkheden om de woningen of indeling van de woningen aan te passen naar eigen wens. Meer informatie hierover wordt bekend zodra de verkoop start en de meer-minderwerklijst bekend is.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning hebt gekocht. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze online geplaatst. Meestal is dit zodra de verkoop gestart is.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, meestal worden de woningen en appartementen opgeleverd met keuken. Wie de keukenleverancier wordt is nu nog niet bekend. 

Wie is de leverancier van de keuken?

Zodra de verkoop van de woningen start, kunnen we aangeven wie de keukenleverancier is.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Nee, er wordt geen gas meer aangelegd naar de laatste 2 kastelen Heesterburgh en Oeverhuijze.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

In de woningen en appartementen komt standaard een luxe badkamer. Deze is nog naar eigen smaak aan te passen. Zodra de sanitairshowroom bekend is, kun je daar een kijkje nemen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Vaak kun je de woning kopen zonder keukens, sanitair en tegels. Dit kun je dan na oplevering zelf aan (laten) brengen. Je kunt deze keuze bespreken met de kopersbegeleiding van de aannemer. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de (concept) plattegronden van de woningen klaar zijn, zetten we ze op de site onder het kopje woningen. 

Welk energielabel heeft de woning / het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is en het SWK of Woningborg garantiecerticicaat verstrekt is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw voor omwonenden is niet altijd te voorkomen. De aannemer zal er echter alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Afhankelijk van de aannemer worden de woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling of  Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de  garantieregeling  de desbetreffende aannemer. Dit kan Woningborg of SWK zijn.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg of SWK en alle opschortende voorwaarden uit jet koopcontract vervuld zijn, sturen ze je het certificaat toe. 

Van wie koop ik de woning?

De grond onder de woning koop je van Haverleij BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het desbetreffende kasteel. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Ruim voor de verkoop van de kastelen Heesterburgh en Oeverhuijze wordt de toewijzingsprocedure toegelicht. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?