Haverleij
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In Haverleij valt het vele groen, de rust én ruimte op. De woningen staan per kasteel bij elkaar met daartussen in heel veel groen. Haverleij is al grotendeels klaar, dus ga gerust zelf een kijkje nemen om de sfeer te proeven.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Bij de entree van het Slot is een bushalte waar een regelstreekse busverbinding naar het Centraal Station van 's- Hertogenbosch vertrekt.

Waar kan ik informatie vinden over projectplaats?

Op de site van de gemeente Den Bosch vind je praktische informatie over het wonen in deze stad. De VVV van Den Bosch heeft een mooie site waarop je alles kunt vinden over wat er te doen en te beleven valt in en rondom de stad.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Den Bosch?

In Den Bosch zijn tal van scholen en kinderopvangmogelijkheden. Via de site van de gemeente kun je de adressen terugvinden www.s-hertogenbosch.nl/onderwijs. In Haverleij zelf is ook een basisschool en kinderopvang.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Den Bosch?

In Den Bosch kun je allerlei verschillende sporten beoefenen. De gemeente heeft hier een special website voor waar je alle sporten kunt vinden. Kijk op www.s-port.nl

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Haverleij zelf komen geen winkels. Wel is er aan de rand van Haverleij, in het dorp Engelen, een Plus supermarkt met een ruim assortiment.  Verder kun je voor meer winkels en andere landelijke ketens zoals een Kruidvat of Hema terecht in Vlijmen of in winkelcentrum Helftheuvel op circa 5 autominuten van Haverleij. In Haverleij zijn geen kroegen of café's. Wel kun je op het terras van het clubhuis van Burggolf natuurlijk terecht voor een hapje en een drankje.  

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Haverleij ligt in een open, groen gebied. Er komt geen andere woonwijk in de buurt.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op de homepage van deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Haverleij komen in totaal circa 1.000 woningen verdeeld over 9 kastelen en Slot Haverleij. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In Haverleij zijn in een aantal kastelen ook woningen te huur. Bijvoorbeeld in Kasteel Daliënwaerd of Beeckendael. De verhuur loopt niet via Haverleij. Voor huuraanbod kun je het beste Funda huur of de verhuursite Pararius in de gaten houden.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen woningen speciaal voor starters in Haverleij

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In de 2 nog komende kastelen zijn geen sociale koopwoningen gepland.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Parkeren kan bijna nergens op de straat voor de deur. Dat komt omdat wonen in Haverleij anders dan anders is en er meestal geen straat voor je voordeur loopt. In de meeste kastelen kun je parkeren in een ondergronds parkeergarage of op een parkeerhof.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in Haverleij is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen geen nieuwe wegen meer bij in Haverleij behoudens de twee toegangswegen naar de 2 toekomtige kastelen.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Haverleij is heel veel ruimte om te spelen. Tussen de kastelen in liggen speelplekken met o.a. een kabelbaan of goaltjes om te voetballen. Op de binnenhoven van de verschillendne kastelen is ook altijd ruimte om te spelen. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen speciaal hondenuitlaat terrein in Haverleij. Dat komt omdat in Haverleij al zoveel ruimte is om je hond uit te laten. In het groen tussen de kastelen in of langs de dijk bij de Maas. 

Wanneer start de verkoop van het eerst volgende kasteel?

Kasteel Heesterburgh en Kasteel Oeverhuyze zijn de eerstvolgende kastelen in Haverleij. Beide kastelen zijn momenteel in ontwikkeling. Onder het kopje Planning op de homepage van de website vind je de actuele status. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Kasteel Heesterburgh is nog in ontwikkeling. Daarom is nu nog niet te zeggen of alle woningen een eigen tuin krijgen of wellicht een groot terras zoals ook bij ander kastelen het geval is. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

In Haverleij woon je in een unieke woonwijk. Ook de woningen hier zijn anders dan anders. De woning die je hier koopt is dan ook nergens anders al te bekijken.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra er een nieuw kasteel in verkoop komt, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Momenteel zijn er geen woningen te koop. Er is dus nu geen brochure. 

Vragen over het huis

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Er zijn momenteel nog geen makelaars geselecteerd die straks de verkoop van de nieuwe kastelen gaat doen. Voor de bouwkavels in Haverleij kun je contact opnemen met BOSS Wonen in Den Bosch.

Is er nog een woning of kavel beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van een woning of bouwkavel of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. Zodra een kasteel in verkoop is, kun je de status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) ook op de website zien bij het woningaanbod.

Wanneer gaat het volgende kasteel in verkoop?

Onder het kopje Planning kun je de meest actuele informatie over de planning teruglezen.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

Wie de volgende kastelen gaat bouwen is nu nog niet bekend.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de woningen in verkoop zijn, zal er een lijst met opties inclusief prijzen zijn.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Meestal worden de woningen opgeleverd mét keuken.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen krijgen een badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Zodra de woningen in verkoop zijn, zal de sanitairshowroom bekend gemaakt worden.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Je kunt de woning vaak ook zonder keuken, tegels en sanitair laten opleveren. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de afbouw hiervan.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Zodra de woningen in verkoop gaan zijn ook de plattegronden van de woningen te downloaden.

Welk energielabel hebben de woning en appartementen?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de grond bouwrijp is en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Er zal wat meer bouwverkeer in Haverleij rijden, maar de overige kastelen liggen op redelijke afstand van de nieuwe bouwplaats, dus geluidsoverlast zal erg beperkt zijn.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK of Woningborggarantie. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg of SWK. Dit is afhankelijk van de aannemer.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Zodra je bericht ontvangt dat de bouw van jouw woning doorgaat en je naar de notaris kunt voor het notarieel transport van de woning, ontvang je automatisch het garantiecertificaat.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Haverleij BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Voordat er een nieuw kasteel in verkoop gaat, zal ook de toewijzingsprocedure bekend zijn Zo weet je vooraf hoe de woningen straks toegewezen worden. Wel zo transparant!

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel hier je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Jo Rouschop

Jo Rouschop

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Laten we even chatten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?